Thuis

Een hoge paal, een kluit grond en daarop het huis. Dit huis is als een warm en liefdevol nest geworden. De ouders hebben het geheel met zorg en aandacht opgeknapt en zelfs de fundering vernieuwd. Daarom ook staat het huis op een paal in het schilderij, maar zo lijkt het huis ook net een ‘vogelhuis’ waarin iedereen uit in in vliegt. De kinderen en kleinkinderen zijn  welkom, de deur staat altijd open.
In de tuin staan vrolijke bloemen en een hark staat nog tegen het huis. Moeder houdt van tuinieren en ook van een vuurtje stoken met het tuinhout. De ouders, beide dochters en schoonzoon zitten voor het huis. Vader is ziek en als een kleine verwijzing daarnaar is hij afgebeeld met een warm plaid over zijn knieën en sjaal om.
Er hangt een vrolijke slinger vanaf het huis, wat een verwijzing is naar het land Tibet, waarnaar zij graag op reis gingen.

Op de achtergrond zie je persoonlijke kenmerken afgebeeld; wandelen in de bergen, noorderlicht zien, skiën, werk en hobby’s. Ook de skyline van Amsterdam waar zij elkaar ontmoet hebben.

In de hoek onderaan zitten zij samen en kijken terug op hun leven en bespreken hoe het is geworden.

Het schilderij is van hout gemaakt en ik heb in 3D gewerkt, waardoor alles nog meer tot leven komt.  Het schilderij is geplaatst in een houten baklijst.

        

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *