De laatste perenoogst

Voor deze opdracht heb ik alle vrijheid gehad om mijn eigen idee uit te werken, wat ik met veel plezier heb gedaan! Het moest een origineel cadeau zijn voor de verjaardag van vader en opa van de kinderen. Daarbij zullen de ouders dit jaar voor het laatst gaan oogsten van hun perenbomen. Daarom heet dit schilderij ‘de laatste perenoogst’. 

Je ziet de drie dochters met hun partners en kinderen in drie peren afgebeeld. De peren zijn uitgezaagd zodat de gezinnen echt ‘in’ de peren te zien zijn. En zo ontstaat er ook een leuk speels 3D effect.
Naast de drie peren staat een oude perenboom waar de ouders samen de peren plukken voor de laatste oogst. Er vliegen veel vogeltjes rond wat ook te danken is aan de vele vogelhuisjes die overal ophangen. Verder is het echtpaar in bezit van twee kippen en vier katten, die extra vrolijkheid toevoegen aan deze beschildering.

Het schilderij staat op twee steuntjes, zodat hij mooi kan blijven staan.

   

2 reacties op “De laatste perenoogst

 1. Jolijn zegt:

  Wij vinden het erg mooi geworden en onze ouders waren erg heel erg blij mee. Een mooi persoonlijk en bijzonder cadeau. Heel erg bedankt voor het maken en je creativiteit

  • evelien zegt:

   Hoi Jolijn,

   Wat leuk om dit terug te horen!
   Ik hoop dat je ouders er veel van zullen genieten.
   Zelf heb ik het schilderij met veel plezier voor jullie gemaakt!

   Groetjes,
   Evelien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *