Grachtenpandjes in een nieuw jasje

Grachtenpandjes staan erg gezellig voor het raam of op een kast. En je ziet ze tegenwoordig overal in woonwinkels. Maar deze grachtenpandjes heb je waarschijnlijk nog nooit gezien. Het zijn grachtenpandjes met een persoonlijk verhaal!

Deze grachtenpandjes heb ik in opdracht gemaakt voor iemand die ze als cadeau wilde geven. De grachtenpandjes hebben zachte naturel kleuren en naar wens heb ik de beschildering zelf juist meer kleur gegeven. Zelf was ik erg blij met hoe de kleurcombinaties uitvallen.

img_5966  img_5970

img_5968  img_5972

img_5969

Je ziet het hele gezin weergegeven op de pandjes. De ouders samen op een bankje: Moeder haakt graag en ze werkt bij een verloskundepraktijk. Vandaar dat er een ooievaar naast haar staat en behulpzaam het draad voor haar vasthoud. Vader is meester en zit werk te corrigeren. Op de grond liggen er autobanden wat verwijst naar zijn werk in het familiebedrijf.
Rechts van de ouders zit een dochter gitaar te spelen en boven haar hangt de Amerikaanse vlag. Zij werkt als au pair in Amerika.
Naast haar grachtenpandje loopt haar broer te sjouwen met dozen vol bouten en moeren, waar hij in handelt.
Aan de linkerkant van de ouders is een dochter als politieagente te zien en ook een EHBO koffer. Zij wil graag bij de politie maar heeft ook affiniteit met de zorg.
Een andere dochter sport en shopt graag en het kleinste dochtertje zorgt graag voor paarden en zit op karate.
En de lantaarntjes zijn met de figuurzaag uitgezaagd en zo ook de poesjes die in de vensterbanken zitten.
Zo vertellen de grachtenpandjes een heel persoonlijk verhaal, wat het extra plezierig maakt om er naar te kijken!

 

2 reacties op “Grachtenpandjes in een nieuw jasje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *