Grachtenpandjes

Afgelopen weken ben ik onder andere druk geweest met het maken van deze grachtenpandjes. Ik heb ze gemaakt voor mijn kleine nichtje die graag deze grachtenpandjes op de vensterbank in haar slaapkamer wilde hebben.


Voor mij was het een leuke uitdaging om een nieuwe variant te bedenken op de grachtenpandjes die je al zoveel ziet. Normaal staan grachtenpandjes vaak ‘gescharnierd’, maar dat neemt veel ruimte in op de venstebank. Daarom staan mijn grachtenpandjes op een rij. Mijn man heeft de plank waarop ze staan mooi geschaafd en ook een sleuf erin geschaafd. De huisjes kan je zo heel makkelijk in de sleuf zetten.

Deze huisjes zijn in verschillende pasteltinten geverfd en daarna een heb ik een beschildering erop aangebracht. Mijn nichtje heeft een Franse Hangoor konijn, dus daarom heb ik een meisje met een konijn afgebeeld.
Haar oudere broer klimt via een ladder omhoog en een vriendje staat te kijken. En haar papa gaat met grote haast naar zijn werk. Maar er ligt wel een bananenschil op straat; zal hij daar overheen stappen of niet?
Er zitten drie poesjes achter de ramen toe te kijken naar wat er op straat gebeurd. De poesjes heb ik net als de lantaarntjes en de huisjes met de figuurzaag uitgezaagd. De lantaarntjes geven een 3D effect aan het geheel.

IMG_4350

IMG_4351 IMG_4358 IMG_4355  IMG_4385 IMG_4352

Mijn zus zal foto’s maken van de grachtenpandjes om te laten zien hoe ze staan in de venstenbank. Zodra ik de foto’s heb laat ik ze aan jullie zien!

2 reacties op “Grachtenpandjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *