Zeeuwse huisjes

Op deze zonnige dag wil ik graag mijn gemaakte serie ‘Zeeuwse huisjes’ met jullie delen.

Mij werd gevraagd een serie huisjes te maken met het thema ‘zomervakantie in Zeeland’. Deze opdracht sluit goed bij mij aan omdat ik zelf in Zeeland ben geboren en opgegroeid. Als ik aan Zeeland denk dan denk ik aan het wandelen langs de zee, de wind door je haren. En aan die mooie Zeeuwse luchten, de stranden en gezellige stadjes.

IMG_3815  IMG_3818  IMG_3816  IMG_3819

Op deze huisjes heb ik een doorlopende achtergrond geschilderd van de zee, duinen en de lucht. Op de voorgrond zie je het gezinnetje met het hondje steeds in andere situaties. Het kleine meisje speelt met het hondje in het water en op andere huisjes is ze aan het vliegeren of een zandkasteel aan het bouwen.
Moeder licht heerlijk te zonnen terwijl manlief boven op het duin uitkijkt over de zee. En op het laatste huisje zijn ze samen aan het wandelen met de hond.
Als enige kleuraccent heb ik zachte tinten blauw gebruikt die zijn aangebracht met aquarelverf. Deze kleuren brengen de schilderingen tot leven en geven een zomerse sfeer.
Op deze zonnige dag zou ik met plezier mijn spullen willen pakken en naar het strand gaan. Maar omdat ik niet meer in Zeeland woon is het voor mij nu toch iets te ver…

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *